Apar linii pe ecranul laptopului cand acesta este miscat

Apar linii pe ecranul laptopului cand acesta este miscat

linii ecran laptop

Descrierea problemei:

Linii orizontale sau verticale apar pe ecranul laptop-ului atunci când  ecranul este miscat, sus-jos.  Pe monitorul extern imaginea este redata bine fara probleme chiar și atunci când miscati ecranul laptopului. Această problemă apare doar pe ecranul laptopului.

Cauză posibilă:

1. Conexiune imperfecta între cablul video și ecranul LCD.
2. Cablul de legatura intre ecran si placa de baza este defect.
3. Ecranul laptopului este defect.

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

Dacă liniile apar numai pe ecranul laptop-ului, problema este undeva în interiorul panoului de afișaj al laptopului, adica in carcasa ecranului 🙂 .

In cazul in care liniile apar si pe  ecranul extern, cel mai probabil este o problema cu placa video a laptopului, si implicit, de cele mai multe ori cu placa de baza a laptopului !

1. Ar putea fi o conexiune imperfecta între cablul video și ecranul LCD. Reconectarea mufei din ecran a benzii ce face legatura intre ecran si placa de baza poate rezolva aceasta problema. Asigurați-vă că mufa benzii de la display este conectata complet si face o conexiune buna cu mufa ecranului.

linii orizontale laptop2. Ar putea fi deteriorat sau defect cablu video ce face legatura intre ecranul laptopului si placa de baza. Încercați să înlocuiți cablul video cu unul nou.

3. Dacă reconectarea sau înlocuirea cablului video nu rezolvă problema dungilor de pe ecranul laptopului, cel mai probabil liniile de pe ecran se datoreaza unui ecran defect ce are cel mai probabil o conexiune imperfecta pe undeva. Înlocuiți ecranul laptopului.

De cele mai multe ori la o astfel de problema ecranul este de vina. Datorita manipularii laptopului unii dintre “propietari” 🙂 , apuca destul de tare de carcasa ecranului sau il trantesc destul de  des si din aceasta cauza apar niste contate imperfecte la conectorii ce faciliteaza aparitia imaginii pe suprafata ecranului. Daca as avea  aceasta problema eu as testa urmand pasii 1, 3 si apoi 2 deoarece o banda defecta nu este foarte des intalnita sa reactioneze asa, cel putin din experienta mea.

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.