Dell Latitude – Mesaj de eroare: “A required CD/DVD device driver is missing…”

Dell Latitude – Mesaj de eroare: “A required CD/DVD device driver is missing…”

Zilele trecute am intalnit iar o problema ce poate aparea atunci cand doresti sa instalezi Windows 7 pe un laptop sau  chiar si PC.

Problema este o eroare ce apare cand la instalarea sistemului de operare se verifica Hard-diskul: “A required CD/DVD device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD or USB flash drive, please insert it now.” traducerea fiind “Un CD / DVD cu driverele dispozitivului este absent. Dacă aveți o dischetă cu drivere, CD, DVD sau unitate flash USB, vă rugăm să o introduceți acum. ”

windows-7-CD-DVD-device-driver-is-missing

 

Soluția: Unitatea CD / DVD, pe unele sisteme este controlata de un controler special, pentru care este necesara instalarea unor drivere speciale pentru Windows 7, dar acest Dell Latitude precum si multe alte modele de laptop sau PC  nu au nici un controler “special” care ar avea nevoie de un driver special ce ar putea cauza aparitia acestei erori.
Problema in acest caz precum si in multe altele este  DVD-ul de instalare care este prea zgariat, sau o imagine de Windows 7 corupta. Pentru  a rezolva această problemă se poate folosi un alt DVD cu Windows 7, ce poate fi scris la o viteza mai mica sau pe care se poate  scrie o alta imagine a sistemului de operare windows 7.

Daca  aveti nelamuriri sau intrebari, le puteti posta printr-un comentariu mai jos !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.