Display Original sau Compatibil!? Ce inseamna?

Display Original sau Compatibil!? Ce inseamna?

inlocuire ecran laptop constantaIn multe cazuri dupa ce a fost spart ecranul laptopului, multa lume cauta ecrane originale pentru laptopul lor Dell, Toshiba, Acer, Lenovo, Asus, etc.

Insa inainte de a solicita cu inversunare ca ecranul laptopului ce va fi inlocuit sa fie unul original ar trebui sa se stie ca piesele din laptopuri nu sunt produse de brandurile  ce sunt trecute pe carcasa laptopului. Majoritatea pieselor sunt produse de alte firme si asamblate intr-o carcasa ce poarta numele unui brand, cum ar fi Acer, Toshiba, Dell,etc.

In concluzie nu ar trebui sa existe teama ca atunci cand este nevoie de a schimba o piesa din laptop, cum ar fi ecranul laptopului, se va pierde din calitatea laptopului. Noul ecran este unul compatibil cu cel vechi si de cele mai multe ori acesta poate fi mai bun decat ecranul vechi, cel original, de pe laptop.

Ecranele LCD fie ca sunt LED sau CCFL (lampa) au rezolutii, marimi si mufe conectoare diferite. Ecranele laptopurilor sunt produse de mai multe firme, dar atata timp cat rezolutia si conectorii ecranului sunt identici cu cele ale ecranului ce se afla initial pe laptop, atunci ecranele sunt perfect compatibile.
.

Display laptop “No name” ?

NU exista ecran “no name”, toate ecranele laptopurilor sunt originale si au un producator mare in spate,cum ar fi : PHILIPS, SAMSUNG, AUO, CMO, LG, CPT, etc.

De aceea sa nu fiti surprinsi daca pe laptop-ul dvs. ASUS pentru care ati solicitat un ecran original facut de ASUS veti gasi un ecran AUO sau LG – Made in CHINA.

Acestea fiind spuse sper ca acum sunteti mai lamuriti in ceea ce veti solicita atunci cand va veti gasi in situatia de a schimba o piesa din laptopul dumneavoastra !

Detalii BRAND-uri producatoare de display-uri care se gasesc pe majoritatea laptop-urilor:

AU Optronics

Chunghwa Picture Tubes

Chi Mei

Samsung
.

Daca aveti intrebari, le puteti pune printr-un comentariu mai jos ! 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.