Imaginea de pe ecran se deformeaza atunci cand laptopul este mutat

Imaginea de pe ecran se deformeaza atunci cand laptopul este mutat

display placa video defecta laptop Descrierea problemei:

Imaginea de pe ecran devine deformata atunci când laptop-ul este mutat sau chiar miscat putin. Pentru a avea o imagine normala va trebui să reporniți laptop-ul.
Imaginea de pe monitorul extern este de asemenea deformata cand laptopul este mutat.

Cauză posibilă:

1. Conexiune imperfectă între placa video a laptopului și placa de bază.
2. Placa video este defecta.
3. Legătură imperfecta intre memoria laptopului și placa de bază.

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

Atunci când imaginea este deformata in acelasi mod atat pe ecranul laptopului cat si pe monitorul extern, cel mai probabil problema este legată de placa video a laptopului.

1. Dacă laptopul are o placa video dedicata si separata de placa de baza, ar putea o problema ce tine de un contact imperfect intre placa video si  placa de baza. Încercați reconectarea placii video. Curatati contactul placii video si a placii de baza cu un spray contact sau alcool izopropilic. Dupa ce contactii au fost curatati e timpul sa testati laptopul.

 

placa video defecta laptop

2. În cele mai multe laptopuri noi placa video este integrată în placa de bază. În acest caz, placa video nu poate fi scosa și înlocuit, deci nu are nici un contact de curatat. Dacă placa video este defecta, va trebui să înlocuiți placa de bază sau mai exista si varianta de a merge la un service specializat pe laptopuri pentru o reparatie profesionala.

3. Este putin probabil, dar posibil ca aceasta problema sa fie legata de conexiunea proasta intre modulele de memorie RAM si placa de baza. Încercați sa reasezati modulele de memorie in sloturi.

 

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.