Imaginea de pe ecranul laptopului ingheata și se transformă treptat in alb

Imaginea de pe ecranul laptopului ingheata și se transformă treptat in alb

Descrierea problemei:Probleme banda laptop

Uneori, dintr-o data ecranul laptop-ului  “îngheața” imaginea curentă și apoi incet aceasta se albeste cu unele pete slabe gri de obicei spre centrul ecranului. Dacă  misc ecranul tragand de acesta inspre mine, uneori, imaginea revine la normal. Dacă misc ecranul înapoi,  atunci imaginea  ingheata iar  si se face din nou alba. Laptopul funcționează bine cu un monitor extern.

Cauză posibilă:

1. Conexiune imperfecta intre banda ecranului și ecranul LCD.
2. Ecran LCD defect.
3.Banda de la display este defecta/intrerupta.
4. Placa video defecta

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

  • În primul rând, încercați să reconectați cablul video pe partea din spate a ecranului LCD. Este posibil ca, banda ce face legatura intre ecran si placa de baza sa nu faca contact bun cu ecranul laptopului. O data banda reconectata, porniti laptopul si verificati daca problema a fost rezolvata !

 

  • Dacă reconectarea cablului nu ajuta, cel mai probabil, acest lucru semnalizeaza un ecran defect. De cele mai multe ori aceasta e cauza. Motivul ar fi socurile ce le poate suferi ecranul in urma manipularii mai putin atente. În acest caz, ecranul LCD al laptopului va trebui înlocuit cu unul nou. Montati ecranul si verificati daca problema s-a rezolvat !

 

  •  Mai exista posibilitatea ca banda de la display sa fie defecta. Aceasta banda face legatura intre ecran si placa de baza si datorita uzurii e posibil sa se fi intrerupt unul sau mai multe fire sau nu mai fac contact bine. O banda defecta se manifesta de obicei  atunci cand miscati  ecranul sus jos si acesta ofera imagine corecta doar intr-o anumita pozitie. O data schimbata acea pozitie imaginea  apare alba, distorsionata sau chiar dispare ! Pentru a rezolva aceasta problema trebuie inlocuita banda de legatura a display-ului cu placa de baza !

 

  • Daca nici prin schimbarea problema nu este rezolvata atunci cel mai sigur aceasta situatie este creeata de placa video care in majoritatea laptopurilor este situata in placa de baza. Astfel de situatii apar de obicei la laptopurile ce au probleme cu supraincalzirea, ce nu au  fost curatate niciodata si au o vechime mai mare de 1 an ! In acest caz problema poate fi rezolvata cel mai durabil prin inlocuirea placii de baza sau a placii video daca aceasta e separata de placa de baza.

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.