Imaginea de pe ecranul laptopului nu are toate culorile

Imaginea de pe ecranul laptopului nu are toate culorile

culori ciudate ecran laptopDescrierea problemei:

Ecranul laptopului functioneaza normal, dar culorile sunt putin ciudate sau lipsesc. Ecranul are o singura culoare predominatana, roz sau verde sau albastra, etc. Se comporta de parca lipseste o culoare. Toate culorile sunt afișate corect pe un monitor extern conectat la laptop. Culorile lipsesc doar pe ecranul laptop-ului.

Cauză posibilă:

1. Conexiune imperfecta intre cablul video și ecranul LCD sau placa de baza / placa video.
2. Cablul video este defect.

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

1. Încercați sa reasezati fiecare mufa abenziii ce face legatura intre ecran si placa de baza.  de obicei sunt doua mufe. Una pe placa de baza si una in spatele ecranului. Deconectați cablul video de la ecranul LCD și conectați-l înapoi. Asigurați-vă că, conectorul cablului video este conectat pana la capăt în conectorul de pe ecran.
Verificați conexiunea între cablul video și placa de bază / placă video.

2. Dacă reconectarea cablului nu ajută, încercați să înlocuiți cablul video cu unul nou. Cel mai probabil, cablul video este defect și trebuie să fie înlocuit.

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

2 Comentarii până acum

GabrielvlPublicat pe9:21 pm - mart. 1, 2014

Servus
Am și eu o problema.
Am un laptop Toshiba satelite, și de ceva vreme nu mai merge display-ul. În sensul ca e alb, dar dacă ma uit dintr-un unghi se vede pe ecran ceva(doar ca e foarte sters).
Menționez ca am schimbat cablul de legătură dintre placa de baza și display, și se vede la fel. Dacă conectez un monitor extern se vede pe el.
Ce îmi sugerați sa fac? Trebuie schimbat display-ul?
Mulțumesc

    adminPublicat pe1:50 pm - mart. 17, 2014

    Buna ziua,

    La aceasta intrebare cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti intr-un service pentru o verificare , eventual o testare a ecranului vechi. Dar cel mai sigur in cazul dumneavoastra inlocuirea ecranului ar trebui sa rezolve problema !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.