Linii orizontale pe ecranul laptop-ului

Linii orizontale pe ecranul laptop-ului

dungi ecran laptopDescrierea problemei:

Pe ecranul laptopului apara linii orizontale sau verticale in timpul functionarii acestuia. Laptop porneste normal imaginea se vede corect doar ca aceasta este stricata de prezenta unor linii/dungi de diferite culori pe suprafata ecranului.

Cauză posibilă:

1. Placă video defecta.
2. Conexiune dintre banda de la display și ecranul LCD este imperfecta.
3. Ecranul laptopului este defect.
4. Banda de la display este defecta.

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

  • Mai întâi de toate, testați ieșirea video a laptopului pe un monitor extern. Dacă vedeți aceleași linii intermitente ce apar pe ecranul laptopului si pe monitorul conectat la laptop, atunci aveți o problemă cu placa video. Dacă liniile verticale sau orizontale apar numai pe ecranul laptop-ului, si nu si pe monitorul extern este foarte probabil ca problema sa nu fie legata de placa video.

 

  • Pentru orice eventualitate ati putea de asemenea sa reasezati s conectorii benzii ce fac legatura intre ecran si placa de baza,  atat conectorul de pe placa de baza  cat si conectorul din spatele ecranului. este foarte putin probabil ca  aceasta sa fie cauza dar merita incercata si eliminata si aceasta posibila problema. Pentru ca este posibil ca mufa sa nu mai fac un contact perfect si de aceea apar acele linii !

 

  • În cazul în care nici reasezarea conectorilor benzii ce face legatura intre ecran si placa de baza nu ajuta atunci cel mai probabil ar trebui sa inlocuiti ecranul laptopului. Din experienta pot spune ca  aceasta este cauza in majoritatea cazurilor, in care ecranul se comporta astfel, apar linii si dungi pe  ecran, schimbarea ecranului a dus la rezolvarea problemei.

 

  • Dacă înlocuirea ecranului nu ajuta la rezolvarea problemei, inlocuiti banda ce face legatura intre ecran si placa de baza. Este foarte puțin probabil ca această problemă sa aibe legatura cu bande de legatura intre ecran si placa de baza. In astfel de situatii de obicei componenta defecta este ecranul !

 

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.