Placa de rețea wireless nu mai este recunoscuta

Placa de rețea wireless nu mai este recunoscuta

Descrierea problemei:

Placa de rețea wireless a dispărut, nu mai este recunoscuta de laptop. Placa de rețea wireless lipsește de la conexiunile de rețea și din Device Manager. Se pare ca nu exista nici o placa de retea wireless prezenta in laptop.

probleme retea wireless service constanta

Cauză posibilă:

1. Contact imperfect între placa de rețea wireless și placa de baza.
2. Driver-ul este corupt.
3. Placa de retea wireless defecta.
4. Placa de baza defecta.

Pasi posibili de diagnosticare sau reparare:

  • Este posibil ca placa de rețea wireless sa aibe contactele oxidate și de aceea nu face contact bun cu slotul dedicat din placa de baza.

Scoateți placa de rețea wireless, curatati contactele cu o radiera și instalați din nou placa de rețea wireless in laptop. Testați placa de retea wireless.

  • Mai esista posibilitatea ca driverul placii de  retea wireless sa fie corupt sau chiar si  sistemul de operare. Incercati intai sa reinstalati driverul placii de retea wireless, iar daca nici dupa aceasta actiune nu se rezolva problema instalati din nou sistemul de operare, este posibil ca anumite fisiere din acesta sa se fi corupt. Deci inainte de a înlocui placa de retea wireless, încercați să reinstalați sistemul de operare de la zero. Testati placa de retea wireless.

 

  • Dacă reconectarea placii de rețea wireless și reinstalarea sistemului de operare nu ajută, cel mai probabil placa de retea wirelsess este defecta. Încercați să înlocuiți placa de rețea wireless. Placi de retea wireless pentru laptopuri  gasiti cel mai probabil la orice service de laptopuri sau calculatoare !

Dacă problema persista chiar și după înlocuirea placii de retea wireless, cel mai probabil placa de baza este defecta. Înlocuiți placa de baza sau mergeti la un service de laptopuri ce repara si placi de baza.

  • O alta sugestie ar fi  ca in loc de a înlocui placa de baza, sa  încercati utilizarea unui card PCMCIA/USB  de acces Wi-Fi.

 

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

 

1 comentariu până acum

mihail roscaPublicat pe1:29 pm - ian. 31, 2015

salut
vreau sa instalez Intel widi pe un Lenovo L530, dar nu permite placa wireless.
Am cautat placa compatibila pentru asta dar n-o recunoaste laptopul cu toate ca pe site-ul Lenovo zice ca e compatibila.
Am incercat Intel Centrino advanced N6200 si IntelDual Band wireless AC7260

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.