Din Service: Curatare laptop Acer Aspire 5742ZG

Din Service: Curatare laptop Acer Aspire 5742ZG

Curatare Laptop acer-5742-brown-4

Din culisele service-ului Laptop Expert – va vom prezenta un laptop destul de comun din gama Acer Aspire cu un design frumos ce are o configuratie destul de buna, Aspire 5742ZG.

In service-ul nostru curatarea laptopului se face urmand pasii urmatori:

– eliminare praf din interiorul carcasei si de pe placa de baza
– curatare si ungere ventilator
– curatare radiator
– inlocuire pasta termoconductoare pe procesor / cip grafic
– schimbare paduri termice
– curatare tastatura
– curatare ecran
– curatarea exteriorului carcasei
– reasamblarea completa a laptopului

 

In imaginile de mai jos puteti vedea laptopuldesfacut si  amplasarea componentelor pe placa de baza precum si traseul termic pe care il urmeaza conducta de racire din cupru, pornind de la chipul video, continuand cu procesorul si terminandu-se cu un cooler de mici dimensiuni.

 P1020747

P1020751

Dupa masurarea temperaturilor, suntem de parere ca aceasta solutie aleasa de producator pentru racirea sistemului este putin subdimensionata.

Pentru a eficientiza eliminarea caldurii – cel mai mare inamic al componentelor electronice – specialistii service-ului LaptopExpert au ales o pasta termoconductoare cu o conductivitate termica foarte buna – 8.5 W/mK! Rezistenta termica mica ajuta la transferul optim de caldura, astfel fiind imbunatatit tot procesul.

Efectul curatarii de praf si al schimbarii pastei termoconductoare a fost scaderea temperaturilor cu pana la 3 grade in starea idle si cu pana la 12 grade in full load – efect observat mai ales la GPU/ chipul placii grafice. Aceasta scadere este foarte buna putand face in multe cazuri diferenta intre un laptop bun si un laptop defect.

Supraincalzirea este inamicul Nr.1 al laptopurilor !

DIn continuare, va invitam sa aruncati o privire la urmatoarea imagine cu un radiator de laptop plin de praf, cum se intalneste de altfel pe multe laptopuri ce au o vechime mai mare de 1 an, si sa va lasam sa concluzionati daca si sistemul de racire al  laptopului dumneavoastra arata asa pe interior!

P1020705

Pentru mai multe detalii si informatii legate de serviciile noastre, LaptopExpert Constanta, va astepta sa apelati la numerele noastre de telefon: 0767-241.240 sau 0737- 384. 095, sau accesati pagina noastra de contact.

La Laptop-Expert Constanta, laptopul tau e pe maini bune!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.