Service: Hp DV5 – Nu se alimenteaza, nu incarca, ledul de alimentare clipeste

Service: Hp DV5 – Nu se alimenteaza, nu incarca, ledul de alimentare clipeste

Service Laptop Constanta 

Zilele trecute  a  venit in service un laptop ce avea probleme cu alimentarea, in sensul ca nu se alimenta, nu incarca bateria si nu dadea nici un semn de  viata. Ledul mufei de alimentare in schimb palpaia  atunci cand  era  conectat incarcatorul.

Asa ca am trecut la dezasamblarea laptopului si  scoaterea placii de  baza  pentru a  testa si vedea unde  este defectul.

Ajungand la placa de  baza, totul parea ok, la o prima  vedere cu lupa  a pieselor de pe placa de  baza asa  ca am  trecut  la  masurarea pieselor cu multimetrul.

In cazuri ca  acestea se  testeaza mosfetii, diodele sau rezistorii. Dupa multe masuratori  am  ajuns la concluzia  ca unul dintre mosfeti  este  defect, asa ca  am  ajuns la  inlocuirea sa cu  unul identic, ceea ce  a dus intr-un final la  rezolvarea problemei acestui laptop si  totodata, la readucerea sa la viata.

service laptop constanta reparatie hp dv5

Mosfetii care au fost testati in service:

Galben– Au fost  testati in circuit – valori normale

Rosu – Au fost testati in afara circuitului – valori normale

Albastru – Este mosfetul defect

Inlocuind mosfetul defect cu unul identic, problema a fost rezolvata iar laptopul este perfect functional !

Daca aveti intrebari, sau nelamuriri, le puteti posta printr-un comentariu mai jos !

Service Laptop Constanta

 Reparatii placi de baza laptop 

 

9 Comentarii până acum

gabPublicat pe3:56 pm - iul. 25, 2013

Salut! Care ar fi pretul unei astfel de operatii?

CezarPublicat pe3:13 pm - mart. 19, 2014

Buna ziua. Am un laptop HP care are o problema la mufa de alimentare. A ramas varful de la mufa incarcatorului in mufa de alimentare de la laptop. Daca pun mufa de la incarcator totusi incarca si functioneaza normal. Am pus alta mufa in laptop identica cu cea a lui dar clipeste butonul de power si nu porneste. Am reusit sa scot varful din mufa lui originala dar cu doua alimentatoare compatibile acum clipeste si nu porneste la fel ca si cu cealalta mufa.
Ce solutie am?
Multumesc

ReluPublicat pe2:54 pm - iun. 5, 2014

Am și eu problema cu laptopul..dupa ce conectez incarcatorul , ledul de încărcare pâlpâie ( ar trebuie sa stea aprins ) iar laptopul nu pornește. Am incercat cu alt încărcător si merge perfect.

EnriquePublicat pe1:21 pm - nov. 17, 2014

Buna ziua am si eu nu laptop asus eeepc 1005ha si cand il conectez fara baterie e ok, daca pun si bateria ledul de incarcare palpaie si nu incarca se aude si un carait ca de hdd dar laptopul porneste si merge. Ce poate fi multumesc

geluPublicat pe6:18 pm - dec. 27, 2014

buna seara ..am si eu o problema cu un asus k50ip…cand conectez incarcatorul ledul de pe acesta palpaie intermitent..laptopul se aprinde dar coolerul nu se invarte absolut deloc Daca il las miroase a incins astfel ca sunt nevoit sa il inchid Incarcatorul pe alt laptop identic functioneaza perfect

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.