Imaginea de pe ecranul laptopului ingheata și se transformă treptat in alb

Probleme banda laptop Descrierea problemei:

Uneori, dintr-o data ecranul laptop-ului  “îngheața” imaginea curentă și apoi incet aceasta se albeste cu unele pete slabe gri de obicei spre centrul ecranului. Dacă  misc ecranul tragand de acesta inspre mine, uneori, imaginea revine la normal. Dacă misc ecranul înapoi,  atunci imaginea  ingheata iar  si se face din nou alba. Laptopul funcționează bine cu un monitor extern.

Cauză posibilă:

1. Conexiune imperfecta intre banda ecranului și ecranul LCD.
2. Ecran LCD defect.
3.Banda de la display este defecta/intrerupta.
4. Placa video defecta

Pasi posibili de diagnosticare si reparare:

  • În primul rând, încercați să reconectați cablul video pe partea din spate a ecranului LCD. Este posibil ca, banda ce face legatura intre ecran si placa de baza sa nu faca contact bun cu ecranul laptopului. O data banda reconectata, porniti laptopul si verificati daca problema a fost rezolvata !

 

  • Dacă reconectarea cablului nu ajuta, cel mai probabil, acest lucru semnalizeaza un ecran defect. De cele mai multe ori aceasta e cauza. Motivul ar fi socurile ce le poate suferi ecranul in urma manipularii mai putin atente. În acest caz, ecranul LCD al laptopului va trebui înlocuit cu unul nou. Montati ecranul si verificati daca problema s-a rezolvat !

 

  •  Mai exista posibilitatea ca banda de la display sa fie defecta. Aceasta banda face legatura intre ecran si placa de baza si datorita uzurii e posibil sa se fi intrerupt unul sau mai multe fire sau nu mai fac contact bine. O banda defecta se manifesta de obicei  atunci cand miscati  ecranul sus jos si acesta ofera imagine corecta doar intr-o anumita pozitie. O data schimbata acea pozitie imaginea  apare alba, distorsionata sau chiar dispare ! Pentru a rezolva aceasta problema trebuie inlocuita banda de legatura a display-ului cu placa de baza !

 

  • Daca nici prin schimbarea problema nu este rezolvata atunci cel mai sigur aceasta situatie este creeata de placa video care in majoritatea laptopurilor este situata in placa de baza. Astfel de situatii apar de obicei la laptopurile ce au probleme cu supraincalzirea, ce nu au  fost curatate niciodata si au o vechime mai mare de 1 an ! In acest caz problema poate fi rezolvata cel mai durabil prin inlocuirea placii de baza sau a placii video daca aceasta e separata de placa de baza.

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

read more
On noiembrie 20th, 2016, posted in: Service Laptop by

Placa de rețea wireless nu mai este recunoscuta

Descrierea problemei:

Placa de rețea wireless a dispărut, nu mai este recunoscuta de laptop. Placa de rețea wireless lipsește de la conexiunile de rețea și din Device Manager. Se pare ca nu exista nici o placa de retea wireless prezenta in laptop.

probleme retea wireless service constanta

Cauză posibilă:

1. Contact imperfect între placa de rețea wireless și placa de baza.
2. Driver-ul este corupt.
3. Placa de retea wireless defecta.
4. Placa de baza defecta.

Pasi posibili de diagnosticare sau reparare:

  • Este posibil ca placa de rețea wireless sa aibe contactele oxidate și de aceea nu face contact bun cu slotul dedicat din placa de baza.

Scoateți placa de rețea wireless, curatati contactele cu o radiera și instalați din nou placa de rețea wireless in laptop. Testați placa de retea wireless.

  • Mai esista posibilitatea ca driverul placii de  retea wireless sa fie corupt sau chiar si  sistemul de operare. Incercati intai sa reinstalati driverul placii de retea wireless, iar daca nici dupa aceasta actiune nu se rezolva problema instalati din nou sistemul de operare, este posibil ca anumite fisiere din acesta sa se fi corupt. Deci inainte de a înlocui placa de retea wireless, încercați să reinstalați sistemul de operare de la zero. Testati placa de retea wireless.

 

  • Dacă reconectarea placii de rețea wireless și reinstalarea sistemului de operare nu ajută, cel mai probabil placa de retea wirelsess este defecta. Încercați să înlocuiți placa de rețea wireless. Placi de retea wireless pentru laptopuri  gasiti cel mai probabil la orice service de laptopuri sau calculatoare !

Dacă problema persista chiar și după înlocuirea placii de retea wireless, cel mai probabil placa de baza este defecta. Înlocuiți placa de baza sau mergeti la un service de laptopuri ce repara si placi de baza.

  • O alta sugestie ar fi  ca in loc de a înlocui placa de baza, sa  încercati utilizarea unui card PCMCIA/USB  de acces Wi-Fi.

 

Daca ai intrebari, nelamuriri sau doresti sa multumesti pentru solutia oferita,

te astept cu un comentariu mai jos !

 

read more
On noiembrie 20th, 2013, posted in: Service Laptop by